Saturday, March 6, 2010

Ortodoxie, creştinism şi homosexualitate

Creştinusmul: o religie interesantă. Introduce conceptul de păcat (originar).
Îl purtăm în noi. Ce putem face este să încercăm toată viaţa să îl spălăm. Şi nici atunci nu suntem siguri că vom fi iertaţi.
Tot ce e legat de plăcere, de material, de corp şi de plăcerile ascestuia este legat şi de păcat. Ştiaţi că primii creştini nu erau lăsaţi nici măcar să se căsătorească?
Ei despre toate astea în documentarul englezesc:
The Surprising History of Sex & Love
Eu nu port noţiunea de păcat în mine, nici nu o simt, nici nu mă dau în vânt după ea.
Nici păgânii nu o aveau, şi cred că nici buddhisştii nu o au.
Acestea fiind zise, religia nu are întotdeauna legătură cu codul etic. India este o societate care a evoluat de la o atitudine extrem de relaxată în privinţe sexului şi plăcerii sexuale (ei ne-au dat totuşi kama sutra, nu?) la una extrem de conservatoare. Nu pe fundamente religioase, ci ca direct "beneficiu" al colonizării engleze şi epocii victoriene.
Sărutul în public este ilegal în India şi abia de curând cîţiva regizori curajoşi au început să arate scene în care protagoniştii se sărută în filmele bollywoodiene.
La romani exista cultul falic. Erau agăţete pule (amulete) în cele mai respectabile case. Le atingeai şi aveai noroc.
Asta nu înseamnă că societatea romană era depravată. Aveau reguli stricte, lăsând la o parte excesele castelor privilegiate.
Îi auzim toată ziua pe "bunii" creştini lătrând împotriva depravării homosexuale. Marea lor frică este că homosexualii corup. Degeaba le spune toată lumea ştiinţifică bună că orientarea sexuală nu poate fi schimbată. Degeaba se legiferează relaţiile sexuale şi se pedepsesc relaţiile între un adult şi un minor.
Prilej bun de căutat ţapi ispăşitori şi de lătrat: homosexualii corup. Copiii români sunt în pericol.
Cele mai grave cazuri de abuzuri sexuale au fost cele ale popilor catolici care au cam râvnit la băieţeii fragezi din corul bisericii. La Americani, la Irlandezi. După mult timp a catadicsit şi Biserica Catolică să îşi ceară scuze. Public. Cazuri grave pentru că s-au întâmplat în Casa Domnului, care desigur a fost mult mai îngăduitor cu popii, având în vedere că erau slujitorii Săi.
Eu cred aşa:
Dacă există Dumnezeu, Acesta nu e cu siguranţă homofob. Şi nu e creştin, evreu, musulman, buddhist sau mai ştiu eu ce. E Dumnezeu. Nu cred că are timp de prostii de astea. A făcut Universul. Și mai mult, nu cred că Dumnezeu e bărbat. Nu e nici femeie. E Dumnezeu.
Altă placă pe care o pun lătrătorii de serviciu ai creştinismului. Dumnezeu a lăsat bărbatul şi femeia, le-a spus să se înmulţească şi să facă copii.
Punem în pericol perpetuarea speciei umane.
Of, tare periculoase suntem. Cam toţi specialiştii sunt extrem de îngrijoraţi de faptul că populaţia umană a Terrei s-a înmulţit accelerat. Până la punctul în care, dacă această tendinţă continuă, se vor naşte inevitabil conflicte armate pentru resursele din ce în ce mai puţine. Apă, mâncare, ca să nu mai vorbim de surse convenţionale de energie (combustibili fosili)... În plus înmulţirea necontrolată a populaţiei umane pune în real pericol habitatul natural al multor specii animale care se vor stinge.
Dar dacă îi asculţi pe creştinii fundamentalişti pericolul numărul unu sunt homosexualii. Tare defazaţi mai sunteţi mămică. Oare pe ce lume trăiţi?
Altă placă de gramofon, zgăriată de vremuri, pusă de creştinii fundamentalişti: homosexualitatea e nefirească. Nimic mai fals. Comportamentele homosexuale există la numeroase specii animale. Se pare că ce este uman este homosexualitatea exclusivă. Care statistic e deosebit de periculoasă social: 4%. Râd şi curcile.
O să revin însă şi cu un punct de vedere creştin, expus în documentarul american "For the Bible tells me so". Nu sunt toţi bătuţi în cap, există unii care fac reale eforturi să se alinieze epocii în care trăim. Preoţi homosexuali, preotese lesbiene? Există aşa ceva la creştini? Da!

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.