Sunday, March 21, 2010

creştinism si pedofilie

Biserica Catolică a fost un magnet pentru pedofili.
Am auzit păreri cum că din cauză că preoţilor catolici nu li se permite să se căsătorească ar lua-o pe alte căi
Nici vorbă
Dacă le place pula nu-i opreşte nimeni să iasă în locuri sordide şi să şi-o bage până la loc comanda. Pe nevăzute. Socotelile cu Dumnezeu pot fi decontate cu întârziere.
Dar nu, avem de-aface cu indivizi a căror boală este să-ţi exercite puterea sexuală asupra unei fiinţe incapabile să se apere. Nici măcar nu mai e vorba de pulă, e vorba de viol, psihic sau nu, cu atât mai excitant pentru ei cu cât fiinţa este mai paralizată de frică şi mai uşor de terorizat. Şi cu cât ideea păcatului e mai prezentă tocmai pentru că totul se petrece în Casa Domnului. Satana în Casa Domnului.
Cadrul instituţional catolic a cauzat problema.
Faptul că în loc să iasă cu scandal, zeci de ani Biserica Catolică a creat impresia de impunitate. Inconştientă sau nu, această impresie a creat o bază solidă de lansare pentru pedofili, care au un cadru intim de desfăşurare şi fără perspectiva vreunei pedepse.
Biserica Ortodoxă? Nu se lasă mai prejos. Nu s-a iscat nici măcar o discuţie despre abuzurile făptuite de preoţii ortidocşi. Ambele Biserici au în comun să bage gunoiul sub preş.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.