Tuesday, August 31, 2010

republicanii americani şi bulangiii

Şef al campaniei candidatului Bush din 2004 (la realegere), şef al Comitetului Naţional al Partidului Republican între 2005 şi 2007, adică domnul Ken Mehlman a ieşit în public să spună că este gay.

Nu vă chinui acum cu politica americană. Este suficient să ştiţi doar că Partidul Republican este dreapta în State, foarte conservatoare, mult mai conservatoare decât aşa-zisa noastră dreaptă. Aşadar asta este o lovitură în politica americană, chiar dacă tanti Mehlman nu mai are funcţii în partid.
De ce-i veni lui tanti Mehlman, acum la 44 de anișori, să iasă în public să spună că este poponăreasă?
Ei bine acu' se duce în State o luptă pe viață și pe moarte să fie recunoscut dreptul homosexualilor de a se căsători.
Personal sunt sceptică că vor reuși bulangioacele de acolo, întrucât în State creștinii fundamentaliști sunt foarte numeroși și pot influența decisiv Curtea Supremă de Justiție, ultima în măsură să decidă asupra acestei chestiuni de interpretare a Constituției Americane.
Dar mă gândesc la Românica noastră săraca. Câte bulangioaice nu umblă prin politica noastră? Vreau să văz şi eu până mor una care să recunoască deschis că este... Vise de babă nebună, nu-i aşa?
Dar cum stăm noi românii cu toleranţa sexuală? Atâta vreme cât se învaţă religie la şcoală (într-un stat zice-se laic), cât lipseşte o educaţie ştiinţifică reală, cât i se permite unei biserici total anacronice să deţină un rol efectiv în stat, fie el şi de paradă, nu prea sunt şanse.
Din păcate asistăm la o îndobitocire accentuată a piopulaţiei, prin orice mijloace, religioase, şcolare, mediatice, etc. Se va ajunge până într-acolo încât dacă întrebi pe cineva pe stradă "Cine a fost Darwin?" nu va şti să-ţi răspundă.
Nu-i vorbă că şi mare parte din populaţia americană e dobitoacă, dar îi tăiem de departe. Este cred de ajuns o generaţie şi biata Românică nu prea va mai avea intelectuali valabili pe aceste meleaguri, dar va fi în schimb plină de persoane semipioase şi culegători de căpşuni şi portofele.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.