Sunday, September 5, 2010

despre tigani sau romi o pozitie politic incorectă

Emoţii mari la nivel european: sunt daţi afară ţiganii nomazi români şi builgari din Franţa.
Şi în Românica noastră au apărut tot soiul de intelectuali luminaţi care ţipă ca din gaură de şarpe că se face discriminare, că, încă o dată în istoria omenirii, ţiganii sunt persecutaţi.

Offf, săracii, sunt victime ale răutăţii unei majorităţi care se răzbună pe ei pentru că au altă culoare, alte obiceiuri, alt port şi vorbesc altă limbă.

Cerşetoria, furtişagurile, violurile, tâlhăriile, escrocheriile de tot felul sunt nişte fabulaţii ale unor minţi bolnave.

Eu cum sunt o ţaţă înnăscută şi fac ceva pe corectitudinea politică zic aşa: bravo Franţa. Bineînţeles putem discuta, de ce acum şi nu mai de mult, etc etc.

Dar încă o dată: bravo Franţa!

Ete domne, bieţii discriminaţi, nu mai au voie să fure şi să cerşească în Franţa. Le cad mâinile dacă se duc la lucru şi dacă îşi trimit plozii la şcoală. Atâţia ţigani învaţă carte, lucrează cinstit, sunt o reală valoare socială în Românica şi în Ioropa. Li s-a năzărit francezilor să se răzbune pe nişte neputincioşi.


Pe când Spania şi Italia? Curaj fraţilor, că vuvuzelele birocrate europene ţipă şi cam atât.

Mai aştept de la această etnie aşa: să înceapă să îşi facă curat în propria ogradă, să îşi trimită copiii la şcoală, să muncească cinstit.

Şi să o lase mai moale cu reprezentaţiile în metroul parizian:



Acelaşi lucruri le aştept şi de la românaşii nostri: să fure mai puţin, să munceasă cinstit şi să meargă la şcoală.

Şi dacă cerşetorii de pe Champs Elysees erau blonzi cu ochi albaştri şi vorbeau nemţeşte aveam exact aceeaşi bucurie că au fost măturaţi de acolo.

Şi ca să ne înveselim puţin vă arăt salutul românesc. Nu fiţi bosumflate, asta e, mai bine facem haz de nechaz. Reacţia Ambasadei României de la finalul filmuleţului: e o chestie pusă la mişto în filmuleţ (cred). Nu pot să îmi imaginez că funcţionarii români sunt atât de imbecili (sper că nu...).

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.