Tuesday, September 7, 2010

despre religie

1) Nu există Dumnezeu. Este un personaj scornit de imaginaţia omului. Uneori este protector, frumos, înălţător, alteori periculos, ameninţător, răzbunător.
Vă sfătuiesc să intraţi pe site-ul ateiştilor americani
2) Faptul că nu credeţi în Dumnezeu nu vă face mai puţin moraili: nu trebuie să ascultaţi de poruncile biblice ca să nu furaţi, omorâţi sau violaţi. Noi, ateii, nu suntem monştri. Dimpotrivă suntem mult mai morali decât bună parte dintre aşa-zişii credincioşi. Gândiţi-vă ce au păţit musulmanii în fosta Iugoslavie de la măcelarii care se pretindeau creştini ortodocşi (masacrul de la Srebrenica).
3) Trebuie respectat dreptul oricui să se înroleze în orice credinţă. Totuşi statul trebuie curăţat de simboluri religioase. Cruci, semiluni sau stele ale lui David nu au ce căuta în: parlament, guvern, primării, şcoli, spitale, cazărmi, etc. etc. Fiecare este liber să profeseze orice religie dar nu în spaţii oficiale, care reprezintă puterea de stat, laică.
4) Religia este un lucru bun pentru unii: îi înalţă în spiritualitate, îi întoarce pe calea cea bună. Bine că ceva îi potoleşte în viaţă sau îi face să aibă trăiri superioare. Nu uitaţi însă că religia poate fi în orice moment nefastă şi poate justifica crime atroce: Cruciaţii au spintecat oameni care nu credeau în Iisus ("fiul lui Dumnezeu") - pe musulmani - pentru a elibera "pământul sfânt". Inchiziţia a comis crime oribile. În Franţa catolicii au măcelărit într-o singură noapte mii de protestanţi.
Nu la toţi creştinii le-a venit mintea la cap la capătul a o mie şi ceva de ani. Mai sunt destui descreieraţi. Citiţi un articol despre crimele de război din fosta Iugoslavie executate sub mantia creştinismului ortodox sârb.
În Iran, Arabia Saudită şi alte ţări aveţi de-aface cu state islamice, care în numele credinţei aplică un sistem judiciar dintre cele mai barbare: acolo sunt executaţi şi acum osândiţi la moarte pentru ... adulter. Uitaţi-vă bine la poza acestei femei, Sakineh Mohammadi-Ashtiani:
Ea va suferi tratamentul din filmul de dedesubt pentru că chipurile şi-a înşelat bărbatul. Şi pentru că ar fi pozat fără văl pe cap va mai primi înainte de asta încă 99 de lovituri de bici. Credeţi că la creştini s-a întâmplat altfel? Gândiţi-vă cum erau arse pe rug femeile pentru aşa-zise delicte de vrăjitorie.
Eu vă previn dragele şi dragii mei: expulzaţi cât de tare puteţi religia din spaţiul public, laic. Să stea acolo în casa credinciosului şi în casa unuia sau altuia dintre dumnezeii credinţelor de pe Terra: biserici, moschei, sinagogi,  temple buddhiste, etc.
Iată ce o aşteaptă pe Sakineh Mohammadi-Ashtiani: lapidarea (uciderea prin aruncarea de pietre). Exact ca în Biblie Vedeţi aici în Biblie cine trebuie să fie pedepsit prin ucidere cu pietre. Biblia online în româneşte (pasajele de la numărul 20 până la 24).

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.