Thursday, June 21, 2012

luna gay pride

Se împlinesc 43 de ani de la revolta bulangioaicelor din barul "Stonewall" (New York, Statele Unite).
Am văzut în 19/06/2012 pe postul public de televiziune din Georgia (GPB), Statele Unite, un documentar despre viaţa gay-ilor din America de dinainte de revolta de la barul Stonewall. Semăna aproape la indigo cu toate nenorocirile suferite de noi bulangioaicele de România şi din întreaga lume. Bătăi, şantaje, omoruri. Un rol esenţial în aceste abuzuri l-a avut Poliţia, acest instrument preferat al oricăror abuzatori.
Sătule de frăţia de cruce dintre Mafie, Poliţie şi politicieni, bulangioaicele de la barul Stonewall din New York s-au revoltat într-o noapte în urma unui raid. I-au luat pe gaborii veniţi să îi umfle la bătaie.
Cine erau aceste bulangioaice? Scursura societăţii: alungaţi de acasă, cu dosare la secţie, drogate, machiate, etc. etc. Oameni care nu mai aveau nimic de pierdut.
Nu au rămas de data asta singurele. Au venit mulţi new yorkezi a doua zi să le susţină. Era vremea revoluţiei sexuale, a hipioţilor, a mişcării pentru pace, împotriva războiului din Vietnam. Lucru nemaiauzit în America, a avut loc o demonstraţie în parcul central din New York pentru libertate sexuală.
Şi aşa a rămas de atunci.
Iată dragele mele, de ce este important să ieşim pe stradă, în iunie: să ne vadă românaşii noştri. Fardate sau nu de gabori sau golani, existăm.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.