Friday, April 9, 2010

Statul Ortodox Roman

S-a cam dus dracu' laicitatea instituţiilor publice din România.
Mai urmează să vedem pădure de cruci cam peste tot, la primărie, la prefectură, la guvern şi preşedinţie.
Iar în momentul în care o să strecori un plic la medic sau la un funcţionar nu vei uita desigur să pui şi o mostră de aghiazmă de mitropolie, într-un flaconaş cumpărat de la supermarket, la promoţie.
Deunăzi mă plimbam pe la Unirea şi m-a izbit în ochi un afiş de la Primăria Bucureştilor, în care ni se urează creştineşte tot soiul de chestii de Paşti.
E clar, în Bucureşti nu există musulmani, buddhişti, atei, iar primăria capitalei nu mai e de mult o instituţie laică.
Dacă tot acordă primarul audienţe pe video ce-ar fi ca la panourile publicitare să îi vedem urarea pe video şi să-l mai şi vedem încrucindu-se de vreo trei ori.
Mai ales după ce a reuşit să pună ordine la RATB şi să îi pedepsească pe greviştii sălbatici care i-au ţinut în şah o zi pe bucureşteni. Taman în săptămâna mare.
În curtea unităţilor militare, teritoriu al statului român ortodox, oficial, capele peste capele. Ortodoxe. Propun construirea acestora inclusiv peste acoperişurile următoarelor instituţii, prin supraînălţare (din lipsă de spaţiu): universitate, sediu guvern, secţii de poliţie.
Mai propun ca la sentinţele judecătoreşti pe viitor să se pronunţe şi porunca din Biblie care a fost încălcată, iar condamnatului să i se înmâneze o sentinţă şi în număr de cruci, spovedanii etc. Mai propun pedeapsa cu castrarea pentru adulter şi pentru homosexualitate - la bărbaţi. La lesbiene încuierea acestora timp de 24 de ore cu un regiment de ofiţeri beţi. La nevestele adultere propun lapidarea biblică.
Mai propun ca în fiecare şcoală românească să se rostească rugăciuni dimineaţa, la prânz şi seara, iar un popă să aghezmuiască periodic locaşul de învăţământ, pentru alungarea dracilor din copiii şi adolescenţii români. Mai propun ca orele de educaţie sexuală (dacă or exista) să fie înlocuite de ore de cântare bisericească.
Mai propun ca orice disciplină ştiinţifică să fie complet eliminată din programa şcolară, iar copiii care nu poartă o cruce de anumite dimensiuni la gât să fie exmatriculaţi.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.