Sunday, May 22, 2011

droguri salajan politia romana

V-a mai vorbit sora voastră bună despre Sălăjan, droguri şi Poliţia Română în această postare.
Vă povestesc o plimbare de noapte, în aceeaşi zonă, adică pe bulevardul Pallady (Fost Sălăjan) între Piaţa Titan (fostă Sălăjan) şi Piaţa Trapezului (fostă Macaralei). Un trotuar umbrit de copaci, ferit de lumină şi propice traficului de droguri.
1) vin dinspre piaţa Sălăjan şi mă duc înspre Bulevardul 1 Decembrie 1918 pe bul. Pallady (fostul Sălăjan).
La jumatea drumului este o mică intersecţie (strada Soldat Ştefan Mihale). Acolo este un părculeţ. Imediat după intersecţie pe trotuar, discret, între alte două maşini, este tras un taxi cu lumini stinse. În taxi vreo 3 indivizi.  Mă apropii se dechide portiera. Ceva comentarii, nu aud foarte bine. "Ai fi în stare", zice unul.
Ete poza:

Poliţişti, traficanţi? Îmi continui liniştită drumul până la intersecţia cu bulevardul 1 Decembrie 1918. Mă plimb un pic pe bulevard, stau cuminţică pe bancă, admir poliţiştii în civil (doi la număr) care se duc spre locul de unde vin.
2) Mă întorc dinspre 1 Decembrie 1918 pe builevardul Pallady (fost Sălăjan) înspre strada Ştefan Mihale. (jumatea drumului pâna la Piaţa Sălăjan de pe prima harta, acolo unde e părculeţul marcat de mine).
Mă roade. Vreau să ştiu ce este în acel taxi. Uf, babă bătrână şi nebună. Mă întorc, ce naiba. La intersecţia cu Ştefan MIhale, ce să vezi? Lumini de taxi aţintite pe trotuar înspre direcţia din care vin eu. De data asta nu mai sunt nebună să trec pe lângă taxi. Noroc că mai există un trotuar mai sus şi îl pot ocoli. Taxi Total, număr 344. Dinspre Ştefan Mihale un trecător discret se nimereşte taman când ajung şi eu. Măi să fie. Ies în bulevardul Sălăjan, ca să pot traversa pe partea ailaltă. Când colo pe trecerea de pietoni ce să vezi? Lume buluc, nişte golănaşi cam agitaţi.
3) mă întorc spre bulevardul 1 decembrie 1918.
E de-a dreptul groasă aşa că din păcate nu mă mai pot întoarce la Piaţa Sălăjan. Trebuie să mă întorc iarăşi spre bul. 1 decembrie 1918. Taman când mă întorc pe trotuar porneşte motorul unui Cielo (B86DIZ). Cu poziţiile stinse, întuneric beznă înauntru. Alte persoane discrete va să zică.
Ete harta:

4) Ajung la bulevardul 1 decembrie 1918, pe trotuarul de sus.

Când ajung aproape de 1 decembrie 1918 o prezenţă discretă tocmai dispare într-un gang.  Cotesc din nou pe bulevardul 1 decembrie 1918 şi imediat după intersecţie două echipaje de poliţie trase unul lângă altul.
Poliţiştii afară din maşini, discutând destul de aprins.


Şi ciudăţeniile au continuat, în momentul în care m-am întors la cazinoul Maxbet de la Piaţa Sălăjan, folosind rute ocolitoare. Altă prezenţă discretă cu glugă în cap uitându-se insistent către strada Ştefan Mihale. Oare de ce poartă lumea cu burtă glugă atunci când mori de cald? Desigur ca să transpire şi să slăbească. La un moment dat opreşte un microbuz (B25CDI) şi şoferul discută îndelung cu prezenţa discretă cu glugă. Apare şi - evident - taxi total (344) care tocmai se întâmplase să patruleze pe acolo.
Uf. Complicate lucrurile în Sălăjanul ăsta.
Deci, ia să vă ajute baba un pic:

- taximetriştii sunt trecuţi prin multe şi se ţin de multe. Droguri, prostituate. Taximetria e doar un paravan la foarte mulţi. Greu de imaginat ce poţi găsi în maşina unui taximetrist. Chiar şi poliţişti care dau ponturi.

- nimic nu mişcă în nicio zonă din Bucureşti fără să ştie gaborii. Şi fără să dai dreptul unde trebuie e imposbil să vinzi şi tu cinstit nişte droguri. Nici măcar ţigări în piaţa Sălăjan nu poţi vinde fără să ungi, aşa crede nenea ăsta.

- există înaintaşi, ginitori. Doar şi în Poliţie există Bisericuţe, nu-i aşa? Se sapă unii pe alţii. Nu poţi şti niciodată ce barosan vine şi ne strică treburile nouă de la secţia 13 Titan.

- Cielo (B86DIZ): la o oră după ce l-am văzut prima dată era în acelaşi loc, bine mersi. Şi acolo va rămâne. Rolul său nu e să se plimbe ci să privească.

Concluzia generală: există o împletire perfectă între bugetarii poliţiei Româneşti, firmele de pază şi dealerii barosani de droguri. Din an în paşte se mai sparge buboiul, pentru că periodic, nu-i aşa, trebuie să raporteze realizări măreţe mai sus.

Altă concluzie: nu mă mai duc pe acolo, nu vrea să îmi las oasele pe nicăeri pentru că am fluierat în biserică.

Nu uitaţi că trăim în Românica, patria noastră, exemplu de moralitate, în care bulangiii sunt pedepsiţi aspru pentru propaganda lor. Şi pentru că eventual văd şi înţeleg cam multe.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.